Jobb agyféltekés tanulás

Jobb agyféltekés olvasás/tanulás tanfolyam

JOBB AGYFÉLTEKÉS OLVASÁS/TANULÁS TECHNIKÁK tanfolyam
Budapest, XIII. Váci út 5658. I. em. 35.
Időpont: szeptember 14-15. szombat-vasárnap 9-17 óráig
A kurzus ára: 25.000Ft
A maximális létszám 8 fő, ami a tanfolyami díj befizetésével töltődik fel.

elentkezni: Tel.: 06/202-674-846
E-mail: gyongyhaz.tanoda@gmail.com

Szükséges felszerelések:

Ahhoz, hogy a technikákat jól megtanulhassuk, az alábbiakra lesz szükség, amit kérek a tanfolyam első napján elhozni:
- A/3-as lapokat kb. 10 db-ot,
- jegyzetfüzetet,
- tollakat, színezőket vagy színes tollakat ( legalább 6 féle szín), a jegyzeteléshez vázlatkészítéshez.
- 3 db könyvet: elsősorban érdekfeszítő, ismeretterjesztő, lehet történelmi például vagy
ezoterikus jellegű, ajánlom a most divatos önfejlesztő könyvek bármelyikét (nem szépirodalmi, nem novella, regény és nem tankönyv)
Ami max. 200-300 oldalas.

Jól tagolt, fejezetcímekkel, alcímekkel, részletes tartalomjegyzékkel. Olyan könyv legyen, amit még nem olvasott. Így érdekesebb! Szoktam ajánlani Müller Péter könyveit (kivéve a Jóskönyvet!)
A cél, hogy egy könyvön megismerjük a technikát.
Később otthon bármilyen könyvet lehet használni!


A tanfolyamon elsajátítja ezt is, és ettől sokkal többet: megtanul, teljes aggyal olvasni/

Jobb agyféltekés tanulás

Amikor ott 6 - 7 éves korunkban, az általános iskola 1. osztályában megtanultunk olvasni,kinyílt egy világ számunkra, az információ írott világa. Ami azért csodálatos, mert elvezet egy olyan világba, ahol az írott szavak, mondatok a saját képzeletünkben öltenek testet, megadva az olvasó egyéni szabadságát, hogy olyannak képzelje el az olvasott tájat, eseményt, személyt, ami a saját fantáziavilágának megfelel. Óriási szabadság ez!

A világunk felgyorsult, és ez a gyorsaság együtt jár azzal, hogy nagyon sok információ halmaz is érkezik vele együtt nap mint nap. Igaz, az elménk befogadóképessége végtelen, de az elménknek az a része, amivel feldolgozzuk az információt, hogy tudjuk, miről is van szó, annak a befogadóképessége véges.

A tudatos elme területére 7 + 2 információ fér el.

A mai világban az irodalom mellé megérkeztek a tájékoztató, tanácsadó jellegű könyvek, amik abban segítenek, hogy hogyan, hogyan legyél gazdagabb, boldogabb, hogyan engedd el a problémákat és még sorolhatnám. Csak be kell menni a könyvesboltok ezoterikus vagy marketing könyveket ajánló részére, és több száz ilyen könyvből válogathatunk.

Életed végéig tanulsz! – mondás jelentését szerintem ma mindenki a bőrén érzi.

 • Új munkahely? – tanfolyam.
 • Magasabb pozícióba kerülés lehetősége? – tanfolyam, vagy újabb iskola, másoddiploma.
 • Kitágult a világ, vele együtt a munkalehetőségek már nem maradtak országhatáron belül. Mi a megoldás? – nyelvtanfolyam.
 • Ma már később megyünk nyugdíjba, ezért nem ritka, hogy valaki 50 évesen nem azt számolja, hány év van még a nyugdíjig, hanem – milyen új szakmát tanulhat, hogyan újulhatna meg szakmai téren? – újra tanulni, tanulni, tanulni.

Az év továbbra is többnyire 365 napból, egy nap 24 órából áll. Még sem szeretnénk a fejlődésből kimaradni, de a pihenésre és a szórakozásra is szükségünk Mi a megoldás?

Megtanulni teljes aggyal olvasni.

Ennek elengedhetetlen része, hogy aktívan használjuk a jobb agyféltekénket és a bal agyféltekénket.

Akár külön-külön aktiválva azt. Célunk: Minél több információt bejuttatni a hosszú távú memóriába, ezzel gyarapítjuk a tudást és időt spórolunk, mert lerövidítjük a tanulási időt, mivel nincs szükség annyi Amikor hagyományos módon olvasunk, többet használjuk a bal agyféltekét. Az információ
először a rövid távú memóriába kerül. Onnan gyakori ismétléssel kerül át a hosszú távú memóriában. Időigénylő módszer.

Egy kicsit magamról:

Mindig szerettem olvasni, és egy idő után rájöttem, szeretek tudni. Hamar megéreztem, hogy tudás biztonságot ad.Amikor aztán eldöntöttem, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, az ő lelki világukkal, szeretném megmutatni számukra, hogy ők is boldogságra születtek, a tanulni való óriási
halmaza zúdult felém.

Mivel akartam is tudni, miről van szó, így kerestem a módját, hogyan oldhatom meg egyszerre a dolgot: Sok információ, kevés idő, az eredmény mégis a tudás legyen.

 • Megtanultam több kineziológiai ágat (van olyan, amelyik kifejezetten tanulási képességek fejlesztésével foglalkozik).
 • Folyamatosan kerestem és tanultam azokat a módszereket, amelyek a tanulási technikákat fejlesztik.
 • Elvégeztem az Agykontrollosok Villámolvasás tanfolyamát.
 • A Mantra Főiskolán szereztem meg a parapszichológus diplomámat. Ott lehetőség volt külön fakultatív napokon az Extraszenz olvasás technikát megtanulni.
 • A szakdolgozat, védésre a speciális jegyzetelési módszerrel készítettem vázlatot, amit elmetérképnek nevezünk és óriási hasznát vettem.

Összegyúrtam a technikákat és kialakult a Jobb agyféltekés olvasás/tanulás tanfolyam tematikája

Mi történik a tanfolyamon?

Sok-sok gyakorlattal megtanuljuk:

 • Stresszoldó technikákat alkalmazni, ami segít abban, hogy a tudással/tanulással kapcsolatos érzelmi blokkok oldódjanak és teljesen ráhangolódhassunk a feladatra.
 • Hogyan aktiváljuk elménket/agyunkat, arra, hogy harmonikusan áramoljon az információ a két agyfélteke között.
 • Hogyan juttassunk a tudatalattiba célirányosan, rövid idő alatt óriási mennyiségű információt, amit mi írott könyv formájában teszünk. kb. 300 oldal/ 5 perc alatt.
 • Mire kell odafigyelni, hogy biztosan a tudatalattiba áramoljon az adott könyv/könyvek információ tartalma, (jobb agyféltekés olvasás)
 • Hogyan hívjuk elő és hozzuk fel a tudatos elmébe a kellő információt, ( jobb és bal agyfélteke együttes használata)
 • Hogyan érdemes ezt lejegyzetelni, ha például előadást (órai felelés, vizsga stb.) kell tartani belőle
 • Hogyan lássuk át a teljes anyagot, azért, hogy minél gyorsabban megtaláljunk akár egy regényből egy párbeszédet pár perc alatt az aktuális dolgozathoz, témakörhöz.
 • Hogyan érhetjük el azt a paradicsomi állapotot, hogy akár harmadára lerövidüljön az olvasási/ tanulási idő.

A technikák elsajátításával és rendszeres használatával a hatékony olvasáson/ tanuláson kívül sok egyéb előnyhöz is jutunk.

Ezek egyike, hogy erősödik az úgynevezett Intuíció.

Az ezoteriában jártasak ezt extraszenz képességnek is nevezik.A tanfolyamon elsajátított technika rendszeres használatával azon kaphatja magát, hogy:

 • könnyebben ráhangolódik az adott témára,
 • pontosabban képes meghatározni, mit is szeretne valójában (mire kíváncsi),
 • nagyon rövid idő alatt „megékezik” a válasz, ott nyitja ki a könyvet, ahol a kérdésre a válasz található. De olyan is előfordulhat, hogy az intuíciós képesség erősödése miatt egy kérdésre megkapja azt a választ, hogy hol keresse!

A technika kiválóan alkalmazható arra is, önfejlesztő témájú könyveket többet már ne csak elolvasson, hanem megtanulja, a mondanivalóját a saját életére vonatkoztatva értelmezni!

A tanfolyam elvégzésével nem ígérem, hogy az élete mentes lesz a stresszektől. De azt igen, hogy a stresszoldó technikák alkalmazásával megtanulja, hogyan csökkentse a váratlan helyzeteket minimálisra.

Ha a stressz bekövetkezett, hogyan vállalja fel érte a felelősséget, ami egyúttal elvezet a megoldáshoz is.

A tanfolyam családias hangulatú és maximum 10 fővel tartom.Így van lehetőség arra, hogy interaktív legyen, azonnali visszacsatolás történik.

Mindenki mer kérdezni, a hangulat oldott.

A tanfolyam igen intenzív. Ezért is kérem, hogy 15 éves kortól jelentkezzenek. Felső korhatár Sokan kérdezik, megtanulható-e 2 nap alatt?

A Jobb agyféltekés olvasás/tanulás technikája 2 nap alatt elsajátítható. Ezután otthon, amikor azt önfejlesztő könyveken, iskolai anyagon alkalmazzák, vagy szakmai könyveken, stb., több hét alatt a technika beépül, és mindennapivá válik.

Az Agykontroll azt tanítja: egy új szokás elsajátításához 30 napra van szükség. 30 napon keresztül tudatosan teszem a dolgom. Az ezt követő időszakban ez az ismeret már automatikussá, „ismerőssé” válik.

(lásd: Agykontoll tanfolyam vagy könyv)

Olvasni, tanulni jó, tudni biztonságos.

Nem utolsó sorban az önbizalmat is növeli.(nem tudok a kineziológus bőrömből kibújni.)

Ha Ön és/vagy Gyermeke is szeretné ezt az érzést érezni és átélni,

várom jelentkezését a legközelebbi tanfolyamomra.

GyöngyHáz Alternatív Gyógyászat

Jogi nyilatkozat
Impresszum
GYIK
Partnereim
Oldaltérkép

Közösségi média

fb_icon Kövessen minket facebookon.

GyöngyHáz

FEDRA

Kapcsolat

F. Deákné Balla Adrienn

F. Deák Barbara

 • Cím:
  Budapest, XIII. Váci út 58.
  Nagykõrös, Dezsõ Kázmér u.3.