40 +

„Saját egzisztencia kialakításának időszaka. Mit tudok felmutatni?”

stresszoldas

Egzisztencia biztos alapokra tételének korszaka. A családdal kapcsolatos teendők felé megy el a hangsúly. Gyermekek iskoláztatása, a munka és otthon közötti egyensúly felépítése.Fontos, hogy a szülő csak a gyermekei felé az, egymás felé ugyan az a Nő és Férfi, akivel annak idején megismerkedett. A vágy erre mindig ott van. Ha ez az egyensúly felborul, a házasságban válságok alakulhatnak ki. Figyeljünk oda!

Figyeljünk oda a társunk teherbíró képességére. Ne vigyük haza a munkahelyi gondokat, ha azt látjuk, hogy a másikat terheli. Érdemes megtanulni azt, hogy mindig abba az irányba mondjuk el a gondunkat, ahonnét a megoldást szeretnénk.

o Erre az időszakra jellemző, hogy valaki új szakmát tanul, újra iskolába jár, átképzi magát.

Ha ennek szükségességét észreveszi és teszi az dicséretes. De előfordul, hogy észreveszi, hogy váltania kell, de a kifogások halmaza eltakarja előtte a megoldást. A halmaz lebontható.

o Második vagy többedik házasság és komoly szervezési készséget és diplomáciai érzéket, ha valaki az összes volt és az új család között,- ez gyakran a közös gyerekek miatt – lavírozik.

Miért lenne probléma, ha ilyen esetekben tanácsot, segítséget kér? Az élet rövid ahhoz, hogy álljunk a bajban, és hosszú ahhoz, hogy újrakezdjük, felálljunk és haladjunk.

o Amikor szülő és kamasz vagy már felnőtt kor küszöbén álló gyermek között, ha feszültség alakul ki, érdemes azt még itt, az elején rendezni. Komoly megoldandó feladat elfogadni, hogy a gyerek önálló személyiség, aki ekkor már határozottan nemet mond, ha a szülei mást akarnak faragni belőle, mint amit ő szeretne.

Ez lehet, olyan eset is, amikor egy jól menő vállalkozást szeretne az apa vagy az anya, hogy a gyermeke továbbvigyen. A gyermeknek pedig egészen más életcélja van. Ezekre az esetekre is meg van a megfelelő kezelési stratégia.

o Itt említem meg, ha valakit veszteség, gyász ér. A gyászmunkát el kell végezni. Ez az életesemény bármelyik életszakaszban előfordulhat, hiszen aki megszületik az meg is hal egyszer. Igen, az itt maradónak szükséges ezt feldolgozni, ami szintén megoldható. Ha feldolgozzuk valakinek a halálát az nem jelenti azt, hogy elfelejtjük őt. Sőt, olyan helyre helyezzük őt a szívünkben, ami az ő és a kapcsolat megérdemelt helye. Ha Ön ilyen helyzetben van éppen, adja meg magának az esélyt erre.

o A 40-es évek közepe vége felé várható a hölgyek életében a klimax közeledte. Ez időnként éppen olyan érzelmi hullámvasutat hozhat, mint a kamaszkor.

Kellemetlen testi tünetek zavarhatják meg a mindennapokat. Nem kell, hogy ezek a tünetek kialakuljanak vagy felerősödjenek. A nőiességgel kapcsolatos gondolatok és érzések helyes mederbe való terelgetésével tünetmentessé vagy enyhévé tehetjük ezt az időszakot. A felgyülemlett negatív érzelmek, félelmek, akár párkapcsolati szinten is, oldhatók és elengedésük kedvező megoldást hozhat.

GyöngyHáz Alternatív Gyógyászat

Jogi nyilatkozat
Impresszum
GYIK
Partnereim
Oldaltérkép

Közösségi média

fb_icon Kövessen minket facebookon.

GyöngyHáz

FEDRA

Kapcsolat

F. Deákné Balla Adrienn

F. Deák Barbara

  • Cím:
    Budapest, XIII. Váci út 58.
    Nagykõrös, Dezsõ Kázmér u.3.