Stresszoldás 30+ éveseknek

„Hol és hogyan kamatoztathatom az elmúlt 20-as éveimben megszerzett tudásom?” időszak

A harmincadik év szintén egy mérföldkőnek számít. Itt megjelenik a gondolatok között egyfajta elszámolás, leltár. Hol tartok, mit értem el eddig?

  • Azok, akik addig minden tőlük telhetőt megtettek és töretlenül haladtak kitűzött céljuk felé, ebben az évben, években nagyon büszkék és elégedettek. Velük akkor találkozom a konzultáción, ha további elérendő céljaival kapcsolatban vannak félelmei. Van-e még feljebb? Hogyan tudom megtartani azt, amit eddig eléretem?

  • Aki eddig még nem talált párt magának vagy nem házasodott, ekkorra már kényszerítőnek érzi, vagy magától nagyon vágyik arra, hogy megtalálja az igazit.

  • Van a 30-40 éveseknek egy tábora, akik elrettenve nézik a baráti társaságukban megházasodottakat. Addig fantasztikus összejöveteleket tartottak. Most pedig vagy el sem jön a baráti vacsorákra,vagy hozza a gyerekét és utána rohangál. Egy normális mondatot nem lehet vele beszélni, szemkontaktust váltani lehetetlen, mert szerencsétlennek ide-oda rohangál a tekintete, mintha őrülten nyargalászó csemetéjét azzal pórázon tarthatná. Ha nem hozta el a gyerekét, elhozta a róla készült videókat, amiken olyan „fontos” események vannak, mint első tisztába tevés, büfiztetés, bilizés. Ekkor eldönti: na gyereket azt semmiképp, ezért stratégiaként el is kell kerülni minden olyan személyt, aki a randik alkalmával elérzékenyült tekintettel figyel minden derékon aluli méretű emberpalántát. Viszont emberünk egyre magányosabb és frusztráltabb.
    • Nem érdemes ebben az állapotban benne maradni és ezeket az érzéseket sem szabad szégyellni. Ott van annak a gyökere, ami miatt ez a tarthatatlan lelkiállapot kialakult, csak kikell deríteni!

  • Erre a korszakra tehető, ha valaki ranglétrán feljebb jut, vagy szeretne feljebb kerülni. Ha felborul a magánélet és munka közötti egyensúly, az kiégettséget, potencia problémát, a nemi vágy csökkenését eredményezheti.

  • Bizony, előfordul ebben az időszakban a válás, akár úgy is, hogy gyerekek is vannak.
    • Ez a helyzet mindig kezelésre szorul. Többlépcsős a problémák feldolgozása, hiszen a történet is többszereplős. Igenis, létezik kulturált válás. A felelősségek felvállalásán van a hangsúly. Ha Ön éppen ebben a helyzetben van, oldjuk meg kulturáltan.

  • Gyermekvállalási gondok esetén, ha az orvos nem talál semmi okot arra, amiért nem következik be a gyermekáldás, annak gyakran lelki háttere van. Oldással, tudatos felszínre hozás technikájával a munkát gyakran siker koronázza!

Kapcsolat

Fehér-Deákné Balla Adrien

Közösségi média